2273
Кейси Читати 6 хвилин

Як обрати якісний рекламний майданчик для гестпостингу?

Гестпостинг — как выбрать площадку?
Игорь Рудник
Ігор Рудник
Керівник collaborator.pro, referr-service.com
Для просування в мережі розвиток посилального профілю — один із пріоритетів. Як правильно вибрати сайт для розміщення гостьового поста, який сподобається Google? Розглянемо вибір майданчиків за допомогою метрик Serpstat на прикладі контент-маркетплейсу Collaborator.

Як працюють контент-маркетингові маркетплейси?

Collaborator — це одна з платформ для партнерського маркетингу, на якій зустрічаються власники майданчиків та рекламодавці, які прагнуть розмістити свій контент.

За допомогою таких сервісів можна підібрати майданчик для розміщення гостьового поста, прес-релізу на сайтах та блогах, а також релевантний телеграм-канал для реклами. При цьому компанії та бренди отримують згадки та посилання, а власники майданчиків можуть додатково монетизувати свої ресурси.

У каталозі Collaborator, наприклад, зібрано понад 8 000 вебсайтів та 500 Telegram-каналів для реклами бізнесів, продуктів та послуг, які можна відфільтрувати за п'ятдесятьма параметрами та підібрати, таким чином, якісний рекламний майданчик у потрібному сегменті.

Які показники враховувати під час пошуку майданчика для гостьового поста?

Фахівці, які підбирають майданчики під розміщення для SEO або PR-цілей, найчастіше використовують ряд метрик для оцінки якості майданчика. Це може бути зразковий органічний трафік ресурсу, авторитет домену (траст), тематика сайту, регіон та кількість посилань.

У червні 2022 року для комфортного вибору майданчиків для реклами та додаткової перевірки якості ресурсів Collaborator інтегрував у систему метрики Serpstat:

  • Serpstat Domain Rank (SDR) — показник авторитетності домену, який враховує всі пов'язані з доменом посилання індексі;
  • Домени, що посилаються — унікальні домени, які посилаються на аналізовані;
  • Вхідні посилання — посилання, які ведуть на ваш сайт із зовнішніх джерел;
  • IP-адреси — унікальні IP-адреси, які посилаються на аналізований сайт. Serpstat також відображає більш детальний показник— підмережі класу С;
  • Вихідні домени — домени, на які посилається аналізований сайт;
  • Запити в топі – кількість запитів, за якими домен ранжується у топ-100 органічної видачі Google. Графік виводиться для сайтів, локалізованих в Україні та Казахстані.
Ці метрики допомагають у процесі аналізу потенційного сайту для розміщення рекламної публікації чи прес-релізу. З новою інтеграцією користувачі можуть працювати з даними Serpstat у інтерфейсі Collaborator. Можна обрати сайти за ключовими параметрами, а для більш поглибленного аналізу перейти до детальних звітів Serpstat.

Як підібрати майданчик для розміщення

При розміщенні гостьових постів основна проблема SEO, PR-фахівців, контент-маркетологів та медійників у тому, що потрібно вибрати умовно 10 сайтів для розміщення, хоча платформи для контентних колаборацій пропонують сотні, а то й тисячі майданчиків. Як у цьому різноманітті обрати насправді якісний ресурс, посилання з якого покращить ваші позиції, а не спрацює в мінус?

Найкраща стратегія — використовувати не всі доступні фільтри одразу, а визначитися з декількома, ключовими, які важливі саме вам. Розглянемо на прикладі:
    1
    Оцінюємо трафік майданчика. Трафік — ключовий параметр для оцінки якості майданчика. Оцінюючи дивимося не лише на кількість, а й на динаміку трафіку: коливання, стрибки, просідання. Якщо трафік має позитивну динаміку, яка не викликає сумнівів, переходимо до другого кроку. Collaborator відображає трафік з Google Analytics і Similarweb.
    Трафік, оцінка
    Оцінка трафіку та його динаміки у Collaborator.pro
    2
    Аналізуємо видимість ресурсу. Видимість допомагає зрозуміти, з чим пов'язано коливання трафіку. Наприклад, якщо трафік різко зростає, а по видимості очевидно, що сайт почав ранжуватися за новими запитами в топі, то з ресурсом все гаразд. Така динаміка свідчить про те, що гостьові статті на веб-ресурсі підуть на користь. Перевіряємо видимість:

    Крок #1 З картки сайту переміщуємось до Сумарного звіту в Аналізі домену Serpstat:
    Картка домену
    Крок #2 Переходимо в Аналіз домену — Сумарний звіт, задаємо пошукову базу, що цікавить нас:
    Сумарний звіт - видимість
    Крок #3 Переходимо до графіку динаміки видимості і переглядаємо тренд по показнику у розрізі всього періоду перебування домену в базі Serpstat:
    Динаміка видимості
    3
    Звертаємо увагу на інші важливі параметри, наприклад, кількість запитів у топі та SDR. Кількість запитів виводиться у вигляді графіка та дозволяє зрозуміти загальний стан сайту та те, як він ранжується. SDR показує рівень трасту до ресурсу, з огляду на масу посилань.
    SDR
    SDR у каталозі майданчиків Collaborator.pro
    Динаміка запитів у топі
    Аналіз динаміки запитів у топі пошукової системи за доменом
    Динаміка запитів
    Запити в топі - динаміка
    Оцінюючи ці параметрів може бути кілька нетипових (спірних) ситуацій:

    • Запити у топі зростають, але SDR низький;
    • Запити у топі зростають, але трафік сайту падає;
    • Запити в топі падають, але SDR у нормі;
    • Запити у топі падають, але трафік зростає.
    У кожній з таких ситуацій, варто перейти в картку майданчика, а за необхідності — далі у Serpstat. Детальніше про дії за таких обставин — у відеоінструкції:

    Висновки

    Розглянувши всього два-три запропоновані параметри, ви зможете відсіяти неякісні сайти на рівні каталогу та відібрати найпривабливіші для подальшого розміщення гостьового посту. А перейшовши в Serpstat, з'явиться можливість більш детально проаналізувати ті сайти, які ми реально розглядаємо в якості донорів. Робота йде швидше та результативніше. Замовник щасливий :)
    Щоб бути в курсі всіх новин блогу Serpstat, підписуйтесь розсилку. А також вступайте в чат любителів Серпстатити і підписуйтесь на наш канал в Telegram.

    Serpstat – набір інструментів для пошукового маркетингу!

    Знаходьте ключові фрази та ресурси для зворотних посилань, аналізуйте стратегії конкурентів, щодня відстежуйте позиції у видачі, виправляйте SEO-помилки та керуйте діджитал-командами.

    Пакет інструментів для економії часу на виконання SEO-завдань.

    Безкоштовно на 7 днів
    Думка авторів гостьових дописів може не збігатися з думкою редакції та спеціалістів Serpstat.

    Оцініть статтю за п’ятибальною шкалою

    Ця стаття вже була оцінена 3 людьми середньою оцінкою 5 із 5 можливих
    Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

    Використовуйте кращі SEO інструменти

    SЕО аудит сайту

    Використовуючи SEO аудит сайта, ви дізнаєтесь і зможете виправити усі помилки що заважають просуванню

    Пакетний аналіз доменів

    Отримайте всю інформацію про конкурентів за допомогою пакетного аналізу доменів

    Інструменти ШІ для контенту

    Інструменти ШІ для контенту – покращуйте якість та швидкість роботи з текстом

    Локальне SEO

    Отримайте нових клієнтів за допомогою потужного автоматизованого інструменту локальне SЕО

    Поділіться статтею з вашими друзями

    Ви впевнені?

    Знайомство з сервісом

    Serpstat економить час, як і ми готові заощадити ваш, на знайомстві з ключовими можливостями сервісу.

    Наш фахівець зв'яжеться з вами і за підсумком запропонує відповідний варіант, який може включати персональну демонстрацію, пробний період, навчальні статті та записи вебінарів, консультацію фахівця, а також комфортні умови для старту використання Serpstat.

    Ім’я

    Введіть адресу електронної пошти

    Телефон

    Будемо раді вашому коментарю

    Дякуємо, ми зберегли ваші нові налаштування розсилок.

    Report a bug

    Скасувати
    Відкрити чат технічної підтримки
    mail pocket flipboard Messenger telegramm